Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberinde, BaÅŸbakan Ä°brahim Mihlib'in, Kuzey Sina'da bulunan Refah bölgesindeki Gazze sınırında daha önce 500 metreden 1 kilometreye geniÅŸletilen tampon bölgenin 2 kilometre olarak belirlenmesine ve bölgenin boÅŸaltılmasına karar verdiÄŸi belirtildi.

Haberde, alınan karar gereÄŸince "söz konusu bölgede yaÅŸayanların alternatif yerleÅŸim birimlerine kaydırılacağı, karara uymayanların taşınmazlarına zorla el konulacağı" dile getirildi.

Söz konusu karar, Mısır'ın geçen yılın ekim ayından bu yana Gazze sınırındaki tampon bölge konusunda alınan 3'üncü karar olma özelliÄŸi taşıyor.

Sina'da 24 Ekim'de Mısır Silahlı Kuvvetlerini hedef alan saldırılarda 31 kiÅŸinin ölümü ve 30 kiÅŸinin yaralanması sonrasında yönetim, bölgedeki önlemlerini artırdığını açıklamıştı. Bu çerçevede uzunluÄŸu 14 kilometre olan Mısır-Gazze sınırının sıfır noktasında bulunan yerleÅŸim birimlerinin kaldırılıp bölge sakinlerinin baÅŸka yerlere taşınması ve 500 metrelik "tampon bölge" oluÅŸturulmasının planlandığı açıklanmış daha sonra da Mısır ordusu, sözü edilen bölgelerdeki evlerin yıkımına baÅŸlamıştı.

Mısır ile Gazze arasında 800 ila bin metre uzunluÄŸunda tünellerin ortaya çıkarılmasının ardından ülkenin ulusal güvenliÄŸinin saÄŸlanması için daha önce 500 metre olarak açıklanan tampon bölgenin bir kilometreye çıkarılmasına karar verilmiÅŸti.

Kaynak: AA